top of page

Om Hovden Smia

Hovden er et kjent vinterturismedestinasjon, kjent for sitt fantastiske landskap og historisk betydning. Byen var et stort jernproduksjonssted under viking- og jernalderen, og er hjemmet til Iron Mining Museum. Hovden Smia er et lite smedfirma som tilbyr unike, håndlagde jernprodukter, som knytter den lokale kulturen til dens rike historiske røtter.

Bevaring av tradisjonelle smedteknikker for moderne og tradisjonelle stykker

Hovden Smia bruker tradisjonelle smedmetoder for å lage håndlagde jernprodukter av høy kvalitet til hjem og bedrifter. Vårt mål er å holde de gamle håndverkstradisjonene i hevd, med kjærlighet og respekt for Hovdens lange historie med jernproduksjon.

Støtte bevissthet om mental helse gjennom håndverk og fellesskapsånd

Som en lidenskapelig talsmann for bevissthet om mental helse, er eieren, Christian, dedikert til å fremme sunn og lykkelig livsstil gjennom sitt arbeid på Hovden Smia. I fremtiden planlegger vi å bygge en retortovn for å produsere miljøvennlig kull og samle inn midler til veldedige organisasjoner for psykisk helse. I tillegg vil vi tilby pedagogiske workshops der deltakerne kan oppleve smedkunsten på egen hånd.

Bli med på reisen på Instagram

bottom of page